Wielkopolska Gazeta Lokalna KROTOSZYN

Wielkopolska Gazeta Lokalna KROTOSZYN
Padewscy PRACA
PADEWSCY

Kulinarny dzień w Trójce

2018-10-29
  1. Strona Główna
  2. /
  3. Aktualności
  4. /
  5. Kulinarny dzień w Trójce
Kulinarny dzień w Trójce
Detektyw Szewc

16 października obchodzony był Światowy Dzień Żywności i Światowy Dzień Chleba. Nie zapomnieli o tym uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Krotoszynie, przygotowując z tej okazji mnóstwo smakołyków.

 

Chleb od pokoleń jest podstawowym składnikiem polskiego menu. Warto podkreślić, że przeciętny Polak zjada średnio ponad 40 kg pieczywa rocznie. Doceniając ten wyjątkowy produkt i celebrując jego święto, uczniowie koła gastronomicznego, pod okiem nauczycielki Marioli Kaczmarek, przygotowali przekąski dla rówieśników.

W szkole zapachniało świeżym chlebem, który – spożywany ze smalcem i ogórkiem – smakował wybornie. Uczniowie mieli okazję przekonać się, jak smakują rozmaite rodzaje chleba – gryczany, żytni, razowy czy orkiszowy.

Pośród przygotowanych potraw znalazły się także hot dogi, zapiekanki, pszenne bułeczki na słodko, minidrożdżówki z serem, malinami i kruszonką oraz kolorowe koreczki na bazie ziemniaków i warzyw. Wszyscy uczniowie i nauczyciele mogli więc tego dnia nasycić się do woli przygotowanymi przysmakami.

(GRZELO)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

dwadzieścia + 10 =

YouTube

Archiwum
BGP 2023
INNOWACYJNE FINANSE
GÓRZNY GROUP
ZBITY TELEFON
MAYOR INK
Jarmużek
Motosdodoła
BHP RABENDA
KOK
TK DACHY
IMPULS ZDUNY
MATYLA
Agencja Reklamowa GL
Dietetyk Kaźmierczak