Wielkopolska Gazeta Lokalna KROTOSZYN

Wielkopolska Gazeta Lokalna KROTOSZYN
PADEWSCY PRACA
PADEWSCY

Kulinarne zmagania w Hufcu Pracy

2021-03-03
  1. Strona Główna
  2. /
  3. Aktualności
  4. /
  5. Edukacja
  6. /
  7. Kulinarne zmagania w Hufcu...
Kulinarne zmagania w Hufcu Pracy
Hieronim Marszałek WYBORY

Uczestniczki Hufca Pracy 15-2 w Krotoszynie rywalizowały w konkursie z cyklu „Najsprawniejszy w zawodzie 2021” w kategorii kucharz. Zwyciężyła uczennica Szkoły Branżowej I stopnia w Odolanowie, wyprzedzając dwie przedstawicielki branżówki z Kobylina.

 

Konkurs, skierowany do tegorocznych absolwentów szkół branżowych współpracujących z jednostką, przeprowadzono w pracowni gastronomicznej Zespołu Szkół Specjalnych w Krotoszynie. Komisji konkursowej przewodniczył Ryszard Ziajka – instruktor praktycznej nauki zawodu. Wydarzenie odbyło się z zachowaniem wszelkich reguł sanitarnych, związanych z panująca epidemią.

W pierwszym etapie należało rozwiązać test sprawdzający poziom wiedzy teoretycznej z zakresu gastronomii. W drugiej części realizowano zadanie praktyczne – trzeba było wykonać trzy zestawy potraw składających się z kotleta de volaille z ziemniakami puree oraz surówką z pora. Wszystkie uczestniczki doskonale poradziły sobie zarówno z teorią, jak i praktyką.

Najlepsza okazała się Karolina Bargenda ze Szkoły Branżowej I stopnia w Odolanowie, drugie miejsce zajęła Oliwia Sibiak ze Szkoły Branżowej I stopnia w Kobylinie, a trzecia była Patrycja Sieńko, kolejna przedstawicielka kobylińskiej placówki.

Uczestniczki otrzymały nagrody w formie bonów podarunkowych i dyplomy ufundowane przez Wielkopolską Wojewódzką Komendę OHP w Poznaniu.

(ANKA)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

czternaście − jedenaście =

YouTube

Archiwum
ROMAN OLEJNIK
BHP RABENDA
KOK
TK DACHY
IMPULS ZDUNY
MATYLA
Dietetyk Kaźmierczak
GÓRZNY GROUP
Agencja Reklamowa GL
BGP 2023
INNOWACYJNE FINANSE
MAYOR INK
Jarmużek
Motosdodoła