Wielkopolska Gazeta Lokalna KROTOSZYN

Wielkopolska Gazeta Lokalna KROTOSZYN
ZAREMBA
PADEWSCY

Kulinarny dzień w Trójce

2018-10-29
  1. Strona Główna
  2. /
  3. Aktualności
  4. /
  5. Kulinarny dzień w Trójce
Kulinarny dzień w Trójce
Dobry Dietetyk

16 października obchodzony był Światowy Dzień Żywności i Światowy Dzień Chleba. Nie zapomnieli o tym uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 3 w Krotoszynie, przygotowując z tej okazji mnóstwo smakołyków.

 

Chleb od pokoleń jest podstawowym składnikiem polskiego menu. Warto podkreślić, że przeciętny Polak zjada średnio ponad 40 kg pieczywa rocznie. Doceniając ten wyjątkowy produkt i celebrując jego święto, uczniowie koła gastronomicznego, pod okiem nauczycielki Marioli Kaczmarek, przygotowali przekąski dla rówieśników.

W szkole zapachniało świeżym chlebem, który – spożywany ze smalcem i ogórkiem – smakował wybornie. Uczniowie mieli okazję przekonać się, jak smakują rozmaite rodzaje chleba – gryczany, żytni, razowy czy orkiszowy.

Pośród przygotowanych potraw znalazły się także hot dogi, zapiekanki, pszenne bułeczki na słodko, minidrożdżówki z serem, malinami i kruszonką oraz kolorowe koreczki na bazie ziemniaków i warzyw. Wszyscy uczniowie i nauczyciele mogli więc tego dnia nasycić się do woli przygotowanymi przysmakami.

(GRZELO)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

4 × trzy =

YouTube

Archiwum
Andrzej Kaźmierczak
Jankowski
ZAWODNY
Kierakowicz
Manista
OLEJNIK
Paweł Grobelny
Potarzycka
Bratborski Maciej
MAYOR INK
ZBITY TELEFON
Jarmużek
Motosdodoła
BHP RABENDA
KOK
TK DACHY
IMPULS ZDUNY
MATYLA
Dietetyk Kaźmierczak
GÓRZNY GROUP
Agencja Reklamowa GL
BGP 2023
INNOWACYJNE FINANSE